25 Aralık 2008 Perşembe

Sağlık Bakanlığı cep telefonlarına karşı uyardı

Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, cep telefonlarının beyin tümörü riskini iki kat, işitme sinirine ait tümör riskini ise 2.4 kat arttırdığını bilimsel olarak kanıtlandığını söyleyerek, “Özellikle çocuklar ve gençlerin cep telefonu kullanımına çok dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.
ANKARA (ANKA)
Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, cep telefonlarının beyin tümörü riskini iki kat, işitme sinirine ait tümör riskini ise 2.4 kat arttırdığını bilimsel olarak kanıtlandığını söyleyerek “Özellikle çocuklar ve gençlerin cep telefonu kullanımına çok dikkat etmeleri gerekiyor” dedi. Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, ANKA'ya yaptığı açıklamada,manyetik alanların kanser yapıcı tehlikesine karşı uyarıda bulundu. Prof. Dr. Tuncer, cep telefonlarının özellikle sıklıkla kullanılan tarafta tümör riskini arttırdığını söyledi. Cep telefonlarının beyin tümörü riskini iki kat, işitme sinirine ait tümör riskini ise 2.4 kat arttırdığını bilimsel olarak kanıtlandığını belirten Prof. Dr. Tuncer, “Korktuğumuz da buydu zaten. Elektromanyetik alanların kanser yapıcı etkileri gün geçtikçe kanıtlanıyor” dedi. Cep telefonlarının gereksiz yere kullanılmaması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Tuncer, “Maalesef böyle kanseri arttırıcı bir etkisi var. Özellikle çocuklar ve gençlerin cep telefonu kullanımına çok dikkat etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

EKONOMİK KRİZİN DE KANSER YAPICI ETKİSİ VAR

Prof. Dr. Tuncer, çevresel yapının da kansere neden olabileceğini ifade etti. Son dönemde yaşanan ekonomik krizin yarattığı endişe nedeniyle kanser yapıcı faktörler arasında yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Tuncer, “Karamsarlık, depresyon, sürekli çatışmalar, iç çatışmalar, ekonomik krize bağlı olarak endişe kansere neden olabilir” dedi.

Prof. Dr. Murat Tuncer şunları söyledi:
“Çevresel yapımızın, beyinsel faaliyetlerimizin, streslerimizin, üzüntü ve sevinçlerimizin tren raylarını değiştiren mekanizma gibi vücudumuzdaki bazı mekanizmaları değiştirdiği gösterildi. Hücrelerin çoğalma sistemlerini değiştiren mekanizmalar var vücudumuzda. Ağır ve uzun süre stres altında kalındığında bu mekanizmalar devreye girerek yolunda giden hücre bölünmelerini anormal şekle çevirebiliyorlar. O yüzden psikososyal yapımızın, çevremizin kanser oluşumunda çok önemli bir rolü olduğu ortada.”

Kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Home | Kayıt RSS | Blogspot HTML | Cep Rehber | Cep Rehber | Cep Rehber

CEP REHBER © Template Design by Herro | Publisher : Templatemu