28 Aralık 2008 Pazar

WidSets bir milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşıyor

Nokia İş Geliştirme Biriminden doğmuş olan WidSets, 2006 yılından bu yana bir milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı
Mobil uzamda 1 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olan WidSets, içerik ve medya sahipleri için dizayn edilen araçlar ve dağıtım kanallarına dair olçütleri belirliyor. Widget'ların mobil versiyonunun önemini farkeden WidSets, 2006 yılında mobil uygulamaları kullanıma açarak Nokia ile anlaşmaya varmıştı. Nokia İş Geliştirme Biriminden doğmuş olan Widsets, Nokia'nın interneti mobilize etme vizyonunun ilk adımı olarak görülüyor.
WidSets, gruplar, haberler, bloglar, incelemeler ve hava durumu bilgileri gibi internet içeriklerini cep telefonlarına getiren bağımsız olarak çalışan üretici bir servis. İnternet içeriklerini cep telefonlarına iletmek için 'widget' adı verilen mini uygulamalar kullanarak kullanıcıların kendilerine uygun parçacıkları (widget) yaratmalarına imkan veriyor. Bilgisayarımızın ekranında istediğimiz yere konumlandırarak kullandığımız, göze hoş gelen grafikleriyle çok işe yarayan ‘widget'lar, her geçen gün çok daha fazla kullanıcı tarafından kullanılıyor. Masaüstü aksesuarları olarak tanıdığımız veya birçoğunuzun hala ne olduğu hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığı 'widget'lara (vicıt diye okunur) Türkçe karşılık bulabilmek oldukça zor. Belki de imkansız. Çünkü kelimenin tam olarak nasıl türetildiği hakkında bilgi bulunmuyor. Muhtemelen ağ anlamına gelen ve interneti belirtmek için de kullanılan 'web' kelimesiyle ve 'becerikli alet' anlamında kullanılan 'gadget' kelimesiyle yakından ilgisi var. Her ne anlama geliyorsa gelsin, widget, internet bağlantısı gerektiren ve masaüstünde yüzer pozisyonda duran küçük uygulamalara verilen isim olarak özetlenebilir. Bunlar sayesinde hava durumunu şık simgeler halinde masaüstünde görebilir ve sıkça ziyaret ettiğiniz blog sitelerini liste halinde takip edebilirsiniz. Widsets, sosyal ağ servisini daha da genişleterek e-posta ve özel sohbet için yeni paylaşım seçenekleri geliştirdi. Çok amaçlı WidSets kütüphanesi ise 1500'den fazla 'widget'a sahip. 'Widget'lar, bloga yeni bir yorum eklendiğinde uyarı gönderme, yoğunlukları haber verme, oyun oynama ve özel sanal topluluklar ile etkileşime geçme gibi uygulamaları cep telefonundan gerçekleştirme imkanı veriyor.

WidSets, çok sayıda ve çeşitli cep telefon markaları ile çalışıyor ve 300'den fazla mobil cihaza uyumlu. Birçok cep telefonunu destekleyen başarılı bir Java uygulaması olan Widsets, ortalama 150 KB büyüklüğündeki bir dosya ile cep telefonuna kuruluyor. Kurulum işlemi için yapılması gereken, ‘www.widsets.com’ adresinden kayıt olduktan sonra cep telefonunuza gelen SMS mesajı içerisindeki linke tıklamak veya doğrudan cep telefonunuzun tarayıcısı ile 'get.widsets.com' adresini ziyaret etmek. Sistem kullandığınız cihazı otomatik olarak tanıyacak ve uyumlu dosyayı gönderecektir. Kurulum tamamlandıktan sonra uygulama kısayoluna tıklayarak Widsets'i çalıştırabilirsiniz. Widsets açıldığında karşınıza gelen uzay boşluğu havasındaki görüntü, henüz bir 'widset' eklemediğinizi gösterir. Cep telefonu üzerinden widset ekleme/çıkarma gibi işlemleri yapamıyorsunuz. Aynen üyeliği web’ten yaptığınız gibi, www.widsets.com adresini ziyaret edip, kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra uygulama ekranınızı burada görüntüleyebilir ve istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Site içerisinde 'library' bölümünde tüm widset'leri görüntüleyebilirsiniz. Herhangi birini sisteme eklemek için altında bulunan 'pick' butonunu tıklamanız yeterli. Widset'lerle ilgili ayarları, internet sitesi üzerinden veya cep telefonunuzdan yapabilirsiniz. Basitçe RSS okuyucu olarak da tanımlanabilecek widset'ler, herhangi bir RSS kaynağından veri okuyabiliyor. Fakat RSS'in kullanımının farklı alanlara kayması, widset'leri de daha zengin hale getiriyor. Oldukça farklı kategorilerde, farklı işlere yarayan widset'ler bulunuyor. Herhangi bir siteye girilen haberleri okuyabileceğiniz, blog takip edebileceğiniz, Gmail hesabınızı kontrol edebileceğiniz, oyun oynayabileceğiniz ve hatta Flickr fotoğraflarını görüntüleyebileceğiniz widset'ler mevcut. Yeni bir widset eklediğinizde site üzerindeki arayüzden 'synchronize widsets' butonuna tıklayarak cep telefonundaki arayüzü güncelleyebilirsiniz.
Kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Home | Kayıt RSS | Blogspot HTML | Cep Rehber | Cep Rehber | Cep Rehber

CEP REHBER © Template Design by Herro | Publisher : Templatemu